Belgenhoek 17A, 5985 NJ Grashoek
Tel.: +31 (0)6 513 157 47

info@ecoranch.nl

Zonnedauw levert het bewijs dat duurzaam bouwen en schitterende architectuur heel goed samengaan.

Duurzaam bouwen is nu al heel goed mogelijk

Themapark Uitspanning Zonnedauw komt te liggen tussen Helden-Panningen en Helenaveen, in het pittoreske dorpje Grashoek. Het ruim 1 ha grote terrein biedt plaats aan een acht grasdakwoningen, vier bed & breakfastverblijven, 12 kampeerplaatsen, een theehuis met daarbij een educatief centrum en een beheerderwoning.

Themapark Uitspanning Zonnedauw wil laten zien dat ook nu al heel goed mogelijk is om duurzaam te bouwen zonder dat dat opvalt of visueel onaantrekkelijke gebouwen oplevert. De architectuur is daarom geïnspireerd op de in Nederland meest favoriete bouwstijl: die van het begin van de 20e eeuw.

De architect heeft zich laten leiden door stijlvoorbeelden van Michel de Klerk, grondlegger van de Amsterdamse School en architect van het wereldberoemde gebouwencomplex Het Schip aan het Amsterdamse Spaarndammer-plantsoen. Daarmee levert Zonnedauw het bewijs dat duurzaam bouwen en schitterende architectuur heel goed samengaan.

Bij de bouw zullen verschillende bouwmaterialen worden gebruikt: van traditionele metselstenen tot verduurzaamd vurenhout en van nieuw ontwikkelde isolatiematerialen tot grasdaken. Het geheel zal resulteren in aan-trekkelijke gebouwen waarin het bovendien heel prettig toeven is.